St. Joseph's Abbey

Abdij

St. Joseph's Abbey is de enige bierbrouwende trappist van de Verenigde Staten. De huidige abdij is gelegen in Spencer, Massachusettes en is opgericht in 1950, hoewel de historie verder terug gaat in de tijd. De oorspronkelijke abdij was op een andere locatie gelegen maar brandde af, op 23 december 1950 werd daarom de huidige abdij in gebruik genomen. De eerste bewoners komen onder andere uit Frankrijk en België en hebben geholpen bij het opbouwen van de abdij.

Brouwerij

Er wordt door de abdij sinds 2013 bier gebrouwen om in de benodigde inkomsten te voorzien. Bij de start van de abdij waren met name monniken uit Westvleteren nauw betrokken, bij het opzetten van de brouwerij boden de monniken uit Chimay een helpende hand. Al in het startjaar van de brouwerij werd Spencer erkend als officieel trappistenbier en mocht het trappistenlogo gevoerd worden.

Assortiment

Spencer heeft op het moment van schrijven een zestal bieren op de markt gebracht:

Diverse bieren zijn door het Bourgondisch Genootschap gedegusteerd en zijn terug te vinden in het degustatie overzicht.

Bezoek

Saint Joseph's Abbey
167 North Spencer Road
Spencer, MA 01562
spencerabbey.org/


De kerk van de abdij is te bezoeken en heeft twee aparte kappellen voor bezoekers. Het is mogelijk om de diverse vieringen die dagelijks plaatsvinden bij te wonen. Voor een actueel overzicht van de getijden (gebedsdiensten) kan de website van de abdij worden bezocht. Daarnaast is er bij de ingang van de abdij een kloosterwinkel waar de trappistenjam, boeken, et cetera verkrijgbaar zijn. Tot slot is het ook mogelijk om gedurende een periode van een weekend of een week in retraite te gaan. Er is hiertoe een gastenverblijf op het terrein van de abdij.

Lunch suggestie

Het is er nog niet van gekomen om dit klooster te bezoeken, een goede lunchsuggestie in de buurt kunnen we daarom helaas niet geven. Het plaatsje Spencer ligt overigens op een kleine 7 kilometer van de abdij en daar zal heus een goede lunch verkregen kunnen worden.