Rochefort 8

Degustatieverslag door broeder H.K., namens het BG

Brouwerij:Abbaye Notre-Dame de Saint-Rémy
Land:
Type:Belgian Strong Dark Ale
Alcohol:9,2%
Schenktemperatuur:10-12ºC
Waardering:

Schenken

Het bier schenkt rustig in en kan volledig uitgeschonken worden. Het flesje bevat gistresidu, schenk dit bij voorkeur mee: het geeft het bier een extra aangename smaak.

Uiterlijk

Het bier is roodbruin van kleur en vanwege de aanwezige gistresidu licht troebel. De schuimkraag is zeepachtig van structuur en zal na het schenken snel inkrimpen waarna een bescheiden laagje blijft staan.

Degustatie

Het Bourgondisch Genootschap heeft van oudsher een goede band met Rochefort en de bewoners van het klooster. Daarbij weet men bij Rochefort wat goed bier brouwen is. De Rochefort 6, 8 en 10 zijn kwalitatief zeer goede bieren, waarbij met name de Rochefort 8 en 10 op eenzame hoogte staan ten opzichte van andere soortgelijke bieren van andere brouwerijen.

Alvorens een slok te nemen is het zeer de moeite waard om de geur van dit bier tot je te nemen. Een volle kruidige geur, voorzien van fraaie karameltonen zorgen ervoor dat je weet dat een aangename tijdsbesteding nu snel zal volgen. Het bier smaakt verfijnd, een aangename mengeling van kruidigheid en karameltonen met een subtiel bittertje in de afronk. In tegenstelling tot de Rochefort 10 is dit bier minder rond van smaak en zal het bier minder zwaar vallen. Desalniettemin is het bier met 9,2% alcohol een stevige jongen, maar dit heeft gelukkig ook zijn weerslag in het lagere drinktempo.

Rochefort 8, een bier gebrouwen in een trappistenklooster. Geniet van dit bier, het heeft niet voor niets een zeer hoge waardering van het Bourgondisch Genootschap gekregen.