Mont des Cats bière Trappiste

Degustatieverslag door broeder R.B., namens het BG

Brouwerij:Abbaye de Scourmont
Land:
Type:Belgian Strong Dark Ale
Alcohol:7,6%
Schenktemperatuur:10ºC
Waardering:

Schenken

Het bier ejaculeerde bij het openen. Evengoed was het met een beetje beleid prima in te schenken. Bij het schenken ontstond een dikke schuimkraag die ook wel even bleef staan. De geur is moutig. Helemaal in stijl van de Belgische abdij bieren.

Uiterlijk

De kleur is donker, karamelbruin. Er zitten niet zoveel koolzuurbelletjes in.

Degustatie

Dit bier wordt gebrouwen bij een trappisten abdij en verkocht door een trappisten abdij. Het mag zelfs trappistenbier heten. Toch draagt dit bier niet het logo van 'Authenticated Trappist Products'. Het zijn namelijk 2 verschillende abdijen.

De brouwerij is de abdij van Scourmont, vooral bekend van de Chimay bieren. Zou het toeval zijn het bier lijkt op een lichte versie van Chimay Blauw? Er zit een behoorlijke bitterheid in het bier. Verder is het vooral een moutig bier, zoals de geur al deed vermoeden. Typisch Belgisch: Geen gekkigheid met de hop: 'we halen alles uit de mout wat eruit te halen is'. Persoonlijk vind ik wat frisheid in bier altijd lekker. Dat is in dit bier niet echt aanwezig. Daarom geef ik hem 1 plus. Voor mensen met een andere smaak zou dit misschien anders zijn.