Postel Dubbel

Degustatieverslag door broeder H.B., namens het BG

Brouwerij:Affligem
Land:
Type:Belgian Dubbel
Alcohol:7,0%
Schenktemperatuur:6-8ºC
Waardering:

Schenken

Schenk dit bier redelijk rustig in opdat zich geen te grote schuimkraag zal vormen in het glas. Ondanks de nagisting op de fles is dit bier in z’n geheel uit te schenken zonder dat het haar helderheid verliest.

Uiterlijk

Het is een roodbruin helder bier met een schuimkraag welke een mousse-achtige structuur heeft. Deze schuimkraag reduceert zich tot een dunnere laag maar blijft een stevige structuur houden. Deze laag blijft de gehele degustatie staan, wat de smaak beïnvloed.

Degustatie

De geur van dit bier is niet overheersend en is licht moutig. Het ligt heerlijk zacht in de mond, wat al begint bij de schuimkraag. Zoals de meeste dubbels is ook deze variant zoet met een heel licht bittertje in de afdronk. De zoetheid van deze dubbel, is door het zachte karakter van dit bier, zeker niet te overheersend. Door een heel licht zure nasmaak is dit bier goed in balans. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik een dubbel heb gedronken, maar na het proeven van dit abdijbier zal ik het vast weer vaker gaan drinken.