Spencer Trappist Imperial Stout

Degustatieverslag door broeder H.K., namens het BG

Brouwerij:Spencer Brewery
Land:
Type:American Imperial Stout
Alcohol:8,7%
Schenktemperatuur:8-10ºC
Waardering:

Schenken

Het bier laat zich rustig inschenken zodra de kurk na enige inspanning is verwijderd.

Uiterlijk

Het bier is zeer donker van kleur, zeer diepbruin / tegen het zwarte aan. De schuimkraag heeft een karamelkleur en is vrij stevig qua structuur, met een combinatie van fijne en grove bellen.

Degustatie

Het is best bijzonder dat een trappistenbrouwer in relatief korte tijd zoveel verschillende bieren op de markt kan brengen. De Trappist Imperial Stout is daarbij een zeer fraaie aanvulling op het Spencer assortiment.

Het bier ruikt naar gebrande mouten, een beetje koffie en karamel en heeft daarnaast ook een ijzer-achtige geur in zich. De smaak is typisch dat van een stevige stout, maar onderscheid zich door haar volmondigheid: het bier is wat plakkerig in de mond. Het ijzer dat in de geur naar voren komt zit ook wel wat in de smaak van het bier, maar is absoluut niet opdringerig of vervelend. In de nasmaak komt nog een klein zuurtje om de hoek kijken.

Het is een bier dat buitengewoon aangenaam is in deze gure periode van het jaar (we schrijven herfst 2016). Het is zo'n typisch bier dat prettig 'verwarmd' en zich ook geweldig laat combineren met voedsel.